دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1400 - 10:07
روسیه:

 سیاست غرب در قبال دمشق مانع اصلی استقرار ثبات در سوریه است

ستاد هماهنگی روسیه و سوریه در بیانیه‌ای مشترک تحریم‌های غرب علیه دمشق و حضور نیروهای خارجی را دو مانع اصلی بر سر راه استقرار ثبات پایدار و بازسازی این کشور قلمداد کردند.
کد خبر : 597099
آوارگان سوری



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از تاس، بیانیه مشترک ستاد هماهنگی روسیه و سوریه برای بازگرداندن آوارگان که روز دوشنبه منتشر شد، تحریم‌های مداوم علیه دمشق و حضور نامشروع نیروهای خارجی در خاک سوریه از موانع اصلی مسیر بازسازی سوریه برشمرده شد.


در سند منتشرشده روز دوشنبه ستاد هماهنگی روسیه و سوریه آمده است که درنتیجه اقدامات منفی کشورهای غربی برای بازگشت پناهندگان به سوریه و تلاش آن‌ها برای متقاعد کردن جامعه جهانی مبنی بر این‌که شرایطی بازگشت پناهندگان در سوریه مهیا نیست، پناه‌جویان از بازگشت به کشور خود سرباز می‌زنند.


در جلسه مشترک ستاد هماهنگی روسیه و سوریه، موانع اساسی در بازگشت مردم سوریه به زندگی عادی موردبحث قرار گرفت و به یکی از مهم‌ترین‌ها موانع که سیاست کشورهای غربی برای تحریم دمشق است، اشاره شد.


بر اساس این بیانیه، مشکل دیگر حضور نامشروع نیروهای خارجی در خاک سوریه است که مانع تثبیت اوضاع در مناطق اشغالی می‌شود.


سیاسی شدن کمک‌های بشردوستانه و امتناع از کمک به بازگرداندن زیرساخت‌های اجتماعی و تسهیل بازگشت پناهندگان است که نقض معیارهای حقوق بشر و اصول حاکم بر قطعنامه ۴۶/۱۸۲ مجمع عمومی سازمان ملل است.


در بخش دیگر این بیانه آمده است: «این مشکلات مانعی برای بازگشت شهروندان سوری به سرزمین مادری خود و احیای زندگی عادی در این کشور است. ما متقاعد شده‌ایم که امنیت و ثبات پایدار در سوریه و در کل منطقه خاورمیانه تنها بر اساس حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه امکان‌پذیر است.»


فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز روز دوشنبه گفت که فشار کشورهای غربی در مسیر بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان ایجاد مانع کرده است. وزیر خارجه سوریه گفت که اهداف سیاسی در پشت‌صحنه این اقدام کشورهای غربی قرار دارد و در ادامه آن را برخلاف اهداف و اساسنامه سازمان ملل دانست.


فیصل مقداد افزود: «برخی سازمان‌های بین‌المللی در تشویق سوری‌ها برای عدم بازگشت به کشور و تصویرسازی گمراه‌کننده از سوریه سهیم هستند، درحالی‌که دولت سوریه تلاش گسترده‌ای برای بازگشت پناهندگان و آماده‌سازی شرایط با کمک کشورهای دوست و سازمان ملل انجام داده است.»


طبق آمار غیررسمی حدود ۶ میلیون پناه‌جوی سوری در خارج از این کشور به سر می‌برند که عمدتاً در ترکیه، اردن، لبنان و عراق ساکنند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب